Aktiivijuoksijan blogi

Aktiivijuoksijan blogi

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Jännittävää odotusta ennen Yyterin kuningasmatkaa

Huh!

Enää tasan viikko jäljellä kauden pääkoitokseen eli kuningasmatka Maratoniin. Juoksen elämäni viidennen Maratonini Porin Yyterissä lauantaina 19.5. Enää ei ole paljoa tehtävissä treenin osalta. Jäljellä on vain rauhallisia ja lyhyitä peruskestävyyslenkkejä. Eilen juoksin PK-lenkkinä puolipitkän lenkin 15,5 km, joka on viimeinen ns. pidempi treeni ennen kisaa. Lönkyttely on tunutunut ihan hyvältä ja se on myös kasvattanut "nälkääni" juosta ripeämmin. Lähtökohtaisesti kaikki on siis oikein hyvin.

Ainoa, mikä vähän jännittää on sää kisapäivänä. Yyterissä voi olla välillä melko tuulista ja pahimmillaan sää olisi sateinen ja kolea. Onnekkain kisakeli olisi osaltani aurinkoinen, tyyni keli ja lämpötila +15 paikkeilla. Nyt täytyy vain toivoa parasta sään jumalalta.

Toisaalta kriittinen vaihe on myös kisa-asun valinta, ruokailun ajoittaminen, nesteytys ja teippaus. Kainaloni hiertyvät usein teknisissä juoksupaidoissa, joten ne täytyy muistaa teipata, niin että teipit myös pysyvät menossa mukana koko kisan ajan. Olen juossut jo muutaman kisan liian kuumissa vaatteissa. Nyt täytyy välttää mustaa väriä juoksupaidassa sekä pitkiä trikioita + 12 lämpimämmän kelin aikana. Strategiani on tankata urheilujuomaa 3 päivää ennen kisaa ja syödä suhteellisen normaalisti, kuitenkin riittävästä enrgiahuollosta huolehtien.

Tavoitteeni on juosta Maraton Yyterissä 3.30 aikaan. Tavoite on kova, muttei mahdoton. Olen treenannut järjestelmällisesti koko vuoden ja juossut kilometreissä enemmän kuin koskaan. Nyt täytyy vain henkisesti luottaa siihen, että pystyn juuri siihen mihin haluan.

Sopiva ennätyksen rikkomiseen siivittävä kisamusiikki odottaa jo valmiina Ipodissani. GG Caravanin juoksulaulu on erinomainen kirittäjä, suosittelen!

Hifistelijät voivat optimoida sopivatempoiset juoksulaulut täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti