Aktiivijuoksijan blogi

Aktiivijuoksijan blogi

tiistai 1. tammikuuta 2013

3000 juoksukilsan raja rikkoutui!

Eilen tein vuoden viimeisen juoksutreenin ja sain vuodelle 2012 kasaan yhteensä 3000 juoksukilometriä. Ei kilometriäkään enempää tai vähempää. Se on aikamoinen määrä, kun ajattelee että vuoden aikana olisin juossut Helsingistä Madridiin maita pitkin tai kolme kertaa Suomen päästä päähän. Myönnettäköön, että lopussa tuli aikamoinen loppukiri kilometrien tavoittelussa, kun "heräsin" vähän myöhässä, joten vuoden viimeiset neljä viikkoa juoksin aikalailla kipurajalla ilman kevennyksiä. Runsasluminen talvikin asetti omia haasteita ja välillä olisi ehkä treenin puolesta ollut järkevämpää vaihtaa lenkkarit suksiin, mutta juoksukilsat tulivat kuitenkin lopulta täyteen. Se on kai vähän niin, että kun jotain päättää, niin sen myös haluaa kunnolla tehdä.

Täytyy tosiaan olla tyytyväinen, että on pysynyt terveenä koko vuoden eikä jalkojen kanssa ole ollut ongelmia. Uskon, että kroppani on vahvistunut vuoden aikana ja kestää juoksemista aiempaa paremmin. Vertailun vuoksi, vuonna 2011 juoksin määrällisesti 1236 kilometriä, joten hyppäys on melko suuri vuoteen 2012 verrattuna.

Uusi vuosi 2013 tuo tullessaan uudet kujeet ja tavoitteet. Nyt olen suunnitellut treeniohjelmaa huhtikuun puoliväliin Wienin maratonille saakka. Odotan innolla tulevia juoksukilometrejä, hyvää fiilistä ja juoksuporukan tuomaa lisämotivaatiota. Vuonna 2013 tavoitteenani on saada rikottua A-raja 10 000m juoksussa ja juosta entistä paremmin maratonilla ja puolikkaalla. Saas nähdä, miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti